Krass kronikk - "Foreldrefellen"

Vi har i kveld sett filmen "Foreldrefellen" også kjent som "To dråper vann". Dette er en film vi hadde stor glede av da vi var yngre og uforstående. Men det er ikke før vi nå har blitt eldre at vi har fått øyene opp for de forferdelige og kyniske scenarioene som foregår i denne usannsynlige og mildt sagt motbydelige filmen. Derfor så vi oss nødt til å skrive en krass kronikk til denna såkalte "barnefilmen".

 

Vi møter altså tvillingene Annie og Hallie som tilsynelatende har blitt adskilt ved fødselen av foreldra sine, noe som i seg selv er så ekstremt bestialsk og barbarisk at det er et idiotisk plott for ei barnefilm med målgruppe fra sju år og oppover. Dem skal altså først og fremst ha oss til å tro at en mor gir fra seg det ene barnet sitt rett a har ruga på'n i 9 måneder og poppa den ut, for så å bare gi den til fattern og si adios for alltid. Og hvordan bestemte dem egentlig hvem som skulle ha hvilken unge?? Trakk dem lodd?? Vi kan bare anta at de gjennomførte et barbarisk rituale for å få noen avguder til å ta valget for dem. Makan til blaserte og kyniske jævler av noen folk som kaller seg sjæl foreldre skal en lete lenge etter.

 

Deretter blir ungene altså tvangsadskilt med atlantern mellom seg, og tvunget til å leve liv basert på løgn og bedragerier.

Som om ikke de tragiske livene disse ungene blir tvunget til å leve ikke er nok, blir dem som 11 åringer begge to shitta på en besynderlig sommercamp med ekstremt tvilsomt voksentilsyn. Grunnen til at ei litta ei på 11 år blir sendt helt fra London til Uniten skal vi ikke gå inn på engang.

 

Tvillingene blir gjenforent under et diskutabelt slag poker, der det gambles om penger og nakenhet, hvor begge tvillingene har usannsynlige gode kort. Dette gir oss grunn til å anta at begge disse drittungene jukser.

 

Annie og Hallie lager videre et jævla rabalder på denna sommercampen, og blir som straff tvunget til å tilbringe resten av sommeren på isoleringshytta. Herfra og ut ser vi INGEN voksene ledsagere, noe som gir fritt rom for en horde av fryktelige aktiviteter, som skamklipping av disse små rødtoppene og gjennomsyring av skitne nåler i barneøreflipper.

Videre følger vi tvillingene ettersom de bytter liv og laget et velfortjent HÆLVETTE for de kyniske foreldra sine.

 

Først følger vi Hallies reise til London, under rollen som den snobbete Annie. Her møter vi butlern Martin som til tross for sin feminine aura og åpenbare homofili, fremstår som ei slags farsfigur for det stakkars barnet. Deretter møter vi denne mora, som blir satt i et urettferdig godt lys med tanke på tidligere groteske handlinger.

 

Den dynkelgode Annie tar på seg rollen som den sjuskete Hallie, og returnerer til Napa, California. Her blir vi først introdusert for fatter'n, denne bryske mannen som prøver å ta på seg en jovial farsrolle ved å klistre på seg en glis med tilsynelatende bleika tenner. Videre møter vi "Chessy"/barnevakten/kokka/tjeneren som står for alskens husholdningsroller som matlaging og barnepass, og har dermed blitt tildelt en rolle som en grov morserstatter. Chessy virker for øvrig som den eneste som skjønner en dritt av hva som foregår i detta absurde handlingsforløpet.

Gjennom Chessy får vi vite at det har kommet ei ekte skjøge ved navn Meredith til Napa, som har lagt seg på rygg  og erobra fatterns gunst. Vi bemerker oss at det er riktig så diskutabelt at denne filletanta Chessy legger ut til en 11 åring om hvordan denne hora kun er ute etter familieformuen.
 

Etter at Hallie har klart å drite seg ut avslørt hele opplegget, arrangerer morra et bestialsk møte for å få bytta ungene tilbake igjen og rippe opp i gamle sår. På tross av et reisefølge inkludert sin lille datter, velger kjærringa å helle ned på litervis med vodka og møte opp full som en arbeidsløs polakk som nettopp har fått siste lass med smuglegods. Fatter'n er i dette øyeblikk på vei opp til brudesuiten for å pule Meredith, men etter et par komplikasjoner ender han av usannsynlige grunner i stedet opp i hotellets svømmebasseng. Her rekker mora ut en klisjeaktig hånd for å hjelpe han, og dermed har vi vært vitne til en pinlig affære av et førstemøte.

 

Den nå gjenforente groteske unnskyldningen av en familie klarer å rote seg til skogs i et forsøk på det som viste seg å bli en katastrofe av en telttur. Vi blir blant annet vitne til  tvillingene som utsetter Meredith for drukningsfare. Det er dog ikke noe rart at de oppfører seg som djevelens avkom ettersom foreldrenes kyniske oppdeling av eget kjøtt og blod kan minne om Lucifer i egen person. Denne tragedien av en familieutflukt resulterer i at den onde stemora skittes på hue og ræva ut av hele familieinstitusjonen.
 

Det hele ender, lite overraskende nok, opp med at de som opprinnelig turte å kalle seg rette ektefolk gjenforenes ved et kyss preget av tårer og det velkjente påtørka gliset til fatter'n. For å gi et inntrykk av fullstendig lykke blir de to nå avdanka foreldreerstatterne, Chessy og Martin, et usannsynlig kjærestepar med tanke på Martins klare preferanse av det mannlige kjønn. Vi kan bare anta at dette er et typisk 90-tallts forsøk, motivert av sterke fordommer, på å holde stakkars Martin langt inne i skapet.

Ved hjelp av klissete musikk blir vi brutalt påtvunget en antagelse om at familien levde lykkelige i alle sine dager, og skal formodentlig sitte igjen med en tilfreds følelse av familieidyll.

 

Dette er kort oppsummert en film proppet full av tvilsomme aktiviteter, snusk, løgn og bedrageri. Og at denna filmen noen gang fikk tillatelse til å bli utgitt er for oss et evig mysterium.

 

Av: Marie Berrefjord og Nora Handeland Ovenberg 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mummiene

Mummiene

16, Agdenes

Vi er tre nylig konverterte bergensere, som nå har tatt steget og flytta til Mummidalen. Vi liker å identifisere oss med Sniff, Stinky og Herr Hemul noe som skinner igjennom i bloggen vår. Vi er bundet sammen av en sterk lidenskap til mummiverden og alt den har å by på av godskaker. Vi tar for oss av livets godsaker, og har døra åpen for alskens rareri og tullball som kommer over dørstokken. Akuratt som i Mummidalen.

Kategorier

Arkiv

hits